BSR Bilthoven Utrecht

BSR-bilthoven-team

BSR Bilthoven, Body Stress Release Bilthoven

BSR Bilthoven

BSR Bilthoven richt zich op de bevolking van Bilthoven en de omringende plaatsen zoals Maartensdijk, de Bilt, Den Dolder, Groenekan, Soest en Zeist. BSR Bilthoven zet zich de komende jaren actief in om Body Stress Release bekend te maken bij de bevolking van Bilthoven en de omringende plaatsen. Wij zijn van mening dat Body Stress Release veel gezondheidsklachten kan voorkomen. Veel van onze klanten verzuchten na een aantal behandelingen: ‘Waarom heb ik hier niet eerder van geweten? Dan had ik niet jaren met klachten hoeven lopen!’

Onze wens is dat Body Stress Release voor iedereen toegankelijk is. Niet alleen als laatste strohalm bij ernstige klachten, maar juist om klachten te voorkomen. Belangrijk onderdeel hiervan is dat niet alleen volwassenen, maar ook baby’s en kinderen eens in de zoveel tijd een body stress release ondergaan om vastgezette spierspanning los te laten.

Body Stress Release, wat is het?

Body Stress

Body stress (vastgezette spierspanning) ontstaat wanneer het lichaam er niet in slaagt overbelasting door stress te verwerken. Dit kan onder andere gebeuren bij een val, ongeluk, langdurig verkeerde werkhouding, emotionele stress of stress door het inademen of nuttigen van chemische stoffen. Deze stress wordt in het lichaam vastgezet. Zenuwbanen kunnen hierdoor bekneld raken waardoor goede communicatie met de hersenen verstoord wordt. Het resultaat is klachten van allerlei aard, o.a. hoofdpijn, pijn in rug, nek, benen of ingewanden.

Body Stress Release

Door Body Stress Release toe te passen wordt de spierspanning losgelaten, komen de zenuwbanen vrij, herstelt de communicatie met de hersenen en verbetert het zelf herstellend vermogen van het lichaam, waardoor klachten verdwijnen. Een release is een lichte druk op een uitgeteste plaats om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten. Wanneer er sprake is van vastgezette spanning zal het lichaam tijdens het testen reageren door middel van reflexen. Op die manier kan heel zorgvuldig worden vastgesteld welke releases de cliënt nodig heeft en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten.

Body Stress Release zet een proces in het lichaam in gang van spanning loslaten en herstellen. Standaard wordt begonnen met 3 releases en wel op dag 1, dag 4 en dag 11.

Bij het eerste consult is er een intakegesprek, gevolgd door een release. De practitioner stelt vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de gezondheidstoestand van de cliënt. De vragen hebben betrekking op de medische geschiedenis, zoals ongelukken, valpartijen, botbreuken en eventuele operaties die de cliënt heeft ondergaan. Ook kan worden gevraagd naar oorzaken van body stress met een chemische of emotionele aard. Tevens geeft de practitioner uitleg over de samenhang tussen de vastgezette spanning en de ontstane klachten, de mogelijke effecten van de release en de beste manier om het proces te ondersteunen. Tijdens de release is de cliënt geheel gekleed en houdt tevens zijn schoenen aan.

Het BSR Bilthoven team

De praktijk is gevestigd in het centrum voor welzijn en persoonlijke groei in Bilthoven: ‘de Linde’.

Prune Martinez en Jochem Alink hebben de krachten gebundeld en vormen samen het enthousiaste team van BSR Bilthoven.

De praktijk is 5 dagen per week geopend van 10.00u tot 18.00u

Prune Martinez | maandag, woensdag en donderdag

Jochem Alink    | dinsdag, woensdag en vrijdag

Prune biedt sessies aan in het Engels (ook Frans en Spaans behoort tot de mogelijkheden. Ook heeft Prune een basiskennis van de Nederlandse taal).

Jochem biedt sessies aan in het Nederlands. (Ook Engels en Spaans behoort tot de mogelijkheden, wanneer de klant de Nederlandse taal onvoldoende beheerst om tot een goede communicatie te komen).

Zowel Prune Martinez als Jochem Alink zijn gecertificeerd BSR-Practitioner en aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en tevens in het bezit van het MBK-diploma volgens de PLATO-eisen.

Meer informatie

Scroll naar boven
×

Hallo, wat kan ik voor je doen? 

Ik help je graag.

×