Energy healing of energetische healing

kleurrijke tekening van de aarde met handen eromheen. Verder vogels, bloemen en vissen en een vlinder.

Wat is energy healing?

 Energetische therapie (prestatiecode 24012)

Bij energetische therapie stemt de therapeut af op de energie van de cliënt om storingen in energiestromen of trillingfrequenties van organen vast te stellen. Dit kan met meetapparatuur of op gevoel. Het is de bedoeling dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer op gang komt, zodra de blokkades zijn opgeheven en de energie weer vrijelijk stromen.

De healer ben je zelf

Energy healing of energetische healing. De laatste jaren is het steeds bekender en populairder geworden in de westerse wereld. Maar wat is het nu eigenlijk? En, misschien wel belangrijker, wat kan energetische healing voor jou betekenen in je leven? Een belangrijk misverstand is dat het herstel van buitenaf zou kunnen plaatsvinden. De ‘healing’, dat doe je zelf! Dat kan een ander niet voor jou doen. De persoon die jou helpt bij de healing fungeert als een begeleider in jouw proces. Hoe effectief een healing is, ligt dan ook voor een groot deel aan je eigen mogelijkheden tot ontvangen en loslaten en de kracht van jouw systeem op dat moment.

Wat zegt de wetenschap?

Er zijn inmiddels heel veel onderzoeken naar energievelden, aura’s en Chi gedaan. Met bepaalde apparatuur en experimenten is aangetoond dat de energievelden bestaan. Bovendien hebben wetenschappers aangetoond dat energy healing zeer effectief kan zijn bij pijnbestrijding, het kan helpen bij geestelijke problematiek, en o.a. de cognitie kan verbeteren bij Alzheimer patiënten. Energy healing laat zulke goede resultaten zien dat het nu op diverse plaatsen in de wereld gebruikt wordt in ziekenhuizen en gezondheidscentra.

kleurrijke tekening van de aarde met handen eromheen. Verder vogels, bloemen en vissen en een vlinder.

Verschillende vormen van energy healing

Reiki

Reiki is een van de meeste bekende vormen van energy healing in de wereld.
Er zijn veel verschillende vormen van Reiki, maar ze komen wel ongeveer op hetzelfde neer. Een sessie duurt ongeveer een uur. De persoon die de Reiki ontvangt ligt op een massagetafel met de kleren aan.
De Reiki practitioner plaatst de handen op het lichaam of vlak boven het lichaam, maar nog wel steeds binnen het energieveld. Een reactie die veel mensen ondervinden bij een Reiki sessie is een aangenaam gevoel en tintelingen en/of veranderingen in temperatuur.
Reiki sessies kunnen gedaan worden voor veel verschillende redenen: pijnverlichting, fysieke problemen/ blokkades, emotionele dingen die aandacht vragen. Reiki kan ondersteunen bij heel diverse klachten, maar je hoeft geen klachten te hebben om een Reiki sessie te ondergaan. De meeste mensen ervaren Reiki als heel aangenaam.

Healing op afstand

De meeste vormen van energy healing kunnen ook op afstand uitgevoerd worden. Bij Reiki bijvoorbeeld betekent dit concreet dat de practitioner zich in een andere ruimte bevindt. Dit kan de kamer ernaast zijn, maar het kan ook veel verder weg zijn. Energie en intentie zijn niet gebonden aan een fysieke plek. Vandaar dat een healing op afstand gedaan kan worden vanuit het andere eind van de wereld.
Er wordt een tijd afgesproken waarop de sessie gaat plaatsvinden. De persoon die de healing ontvangt gaat comfortabel liggen en bereidt zichzelf voor om de healing te ontvangen.
De persoon die de healing faciliteert zorgt voor de energie afhankelijk van de techniek die afgesproken is te gebruiken. Bij de meeste technieken is het belangrijk dat de persoon die de healing ontvangt van te voren toestemming heeft gegeven.

kleurrijke tekening van de aarde met handen eromheen. Verder vogels, bloemen en vissen en een vlinder.

Welk vorm van energy healing is het beste?

Er zijn veel verschillende soorten energy healing. Wat optimaal werkt voor jou is een kwestie van uitproberen. Je kunt niet zeggen dat de ene vorm beter is dan de andere. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en die voorkeur kan ook verschillen met de tijd. Sommige mensen vinden het prettig om fysiek aangeraakt te worden en anderen vinden het juist prettig dat dat niet altijd hoeft.

Met energy healing zijn er veel mogelijkheden. Een belangrijk onderdeel bij een energy healing op maat kan communicatie zijn. Energy healing kan heel krachtig en transformerend zijn. De bereidheid tot het ontvangen en waarnemen van positieve, helende intenties door liefde, compassie en vriendelijkheid doet het energieveld veranderen. Nogmaals, het blijft belangrijk om te beseffen dat het niet zo is dat degene die de healing aanbiedt, jou geneest. Degene die heelt of geneest dat ben je zelf. Het proces wordt gefaciliteerd door degene die de healing aan jou aanbiedt.

Je hoeft helemaal niet spiritueel te zijn om de vruchten te plukken van een energetische healing! Net als dat je niet hoeft te begrijpen hoe de wet van de zwaartekracht werkt om van de fiets te kunnen vallen, is het niet nodig om het volledige concept van energy healing te begrijpen om een healing te ontvangen. Een aanrader is wel om met een open houding naar een sessie te gaan. Hoe meer je je open kan stellen, hoe mooier en hoe optimaler de energie zich kan ontvouwen. 

Er zijn veel redenen te bedenken om met enige regelmaat een energetische healing te onvangen. Of je je nou gestressed voelt, of fysiek moe, een energy healing sessie helpt je te ontspannen en beter in balans te komen. Ook als je al goed voelt. Het is altijd mogelijk om je nog beter te voelen.

kleurrijke tekening van de aarde met handen eromheen. Verder vogels, bloemen en vissen en een vlinder.

Energy healing in onze praktijk

Door het laten stromen van de energie zorgen we er samen voor dat pijn en/of klachten verminderen, mobiliteit en flexibiliteit verbeterd, en dat fysieke en emotionele blokkades opgeheven kunnen worden. 

De kosten van energetische therapie zijn 63 Euro per sessie. Een sessie duurt 45 minuten. 

Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken

 tel: 0612481418 | of mail naar info@jochemalink.com

Energetische healing is een aanvullende gezondheidstechniek en heeft in geen geval de intentie om de reguliere gezondheidszorg te vervangen.

Scroll naar boven
×

Hallo, wat kan ik voor je doen? 

Ik help je graag.

×