fbpx

Ervaring van klanten

Body Stress Release werkt voor iedereen een beetje anders. Hieronder een indruk van de reacties op de behandeling van een aantal klanten.

Wil je graag hier je eigen ervaring zien? Mail dan jouw verhaal naar info@jochemalink.com

Heb je Facebook of een Gmail account? Dan kun je het ook zelf doen.

via een aanbeveling op de Facebook pagina

of  een korte review op Google 

Leuk als je je verhaal wilt delen.  

De huisarts gaf aan dat het ook wel fibromyalgie kon zijn dus hij gaf mij pijnstillers. Maar de rest van mijn leven pijnstillers slikken wilde ik ook niet. Mijn fysiotherapeut adviseerde mij om toch eens BSR te gaan doen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vanaf de eerste keer dat ik een behandeling kreeg had ik al een positief effect.
Margreet , 48 jaar
Verpleegkundige
Pijn in de onderrug, nek en schouders

Sinds een aantal maanden ben ik onder behandeling bij Body Stress Release. Ik had al verschillende therapieën gevolgd maar het had tot nu toe geen enkel positief effect gehad. Door mijn werk, in de zorg, had ik veel last van de spieren in mijn onderrug en de schouders. Dit speelt al vele jaren en ik bleef met de pijn zitten. De huisarts gaf aan dat het ook wel fibromyalgie kon zijn dus hij gaf mij pijnstillers. Maar de rest van mijn leven pijnstillers slikken wilde ik ook niet.

Mijn fysiotherapeut adviseerde mij om toch eens BSR te gaan doen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vanaf de eerste keer dat ik een behandeling kreeg had ik al een positief effect. Het branderige gevoel in mijn kuiten zwakte af. Ik kan weer rustig slapen doordat de onrust in mijn benen weg is. Mijn nek en schouders zitten niet meer vast en ik krijg steeds meer bewegingsvrijheid. Wat een weldaad om dit weer te ervaren, ik had deze therapie veel eerder moeten doen. Ik kan een ieder die schouder- of rugklachten heeft een paar behandelingen adviseren.

Meer ontspannen dan ik me de laatste tijd had gevoeld, kwam ik van de tafel af. En bij het wegrijden viel mij één ding direct op: ik kon sinds lange tijd, bij het invoegen, weer over mijn schouder kijken, zonder pijn.
Kirsten, 59 jaar
Lerares Engels/Coach
Te veel hooi op de vork

Jarenlange spanning, te veel hooi op de vork genomen hadden geresulteerd in een lijf dat strak stond van de spanning en waarbij de spieren protesteerden bij iedere beweging. De rug, de nek, maar ook de armen waren overbelast en voelde pijnlijk aan. Sporten hielp, maar verminderden niet de pijnklachten.

Via een folder bij de huisarts kwam ik bij Body Stress Release terecht. Het leek alsof ze deze folder speciaal voor mij geschreven hadden. Een eerste afspraak was snel gemaakt en ik werd vriendelijk ontvangen in de praktijk. Na een zeer uitgebreid consult, waarbij er talloze vragen werden gesteld, over mijn gezondheid, mijn activiteiten en andere bezigheden, kon de behandeling beginnen. Liggend op de zeer speciale, maar ook comfortabele tafel werd ik uitgebreid bekeken en behandeld.

Meer ontspannen dan ik me de laatste tijd had gevoeld, kwam ik van de tafel af. En bij het wegrijden viel mij één ding direct op: ik kon sinds lange tijd, bij het invoegen, weer over mijn schouder kijken, zonder pijn. De overige klachten zijn weg of verminderd. Langzaam maar zeker, treedt er een duidelijke verbetering in.

Al jaren Fibromyalgie. Nu 1 jaar lyme. De eerste keer merkte ik dat de behandeling heel diep doorwerkte. Naderhand moest ik weer even landen op aarde. Na 2 volgende behandelingen kreeg ik geestelijk en lichamelijk tijdelijk juist meer last. Nu, na weer 2 behandelingen merk ik dat het nog dieper gaat en dat er langzaam vertrouwen komt en voel dat het lichaam en geest bezig is aan het herstel en om los te laten. Ik ga zeker door en laat na een poos weer weten hoe het verder is gegaan.
Gabriela, 68 jaar
Kunstenares
Ik liep al 3 jaar met voetklachten en al 2 jaar met schouderklachten, had dagelijks hoofdpijn. Had al van alles geprobeerd.
Elise, 46 jaar
Logistiek medewerker
Body stress release bij voetklachten, last van de schouders
en hoofdpijn

Vorig jaar januari ben ik op aanraden van ’n kennis bij Jochem terecht gekomen. Ik liep al 3 jaar met voetklachten en al 2 jaar met schouderklachten, had dagelijks hoofdpijn. Had al van alles geprobeerd. Fysiotherapie, shockwave, dry needling, podoloog, podotherapeut, steunzolen, injectie in de schouder. M’n schouderklachten waren wel ’n stuk minder geworden maar bleef zeurend aanwezig.

Nu bijna ’n jaar verder zijn m’n voetklachten zo goed als over, heb weinig last van m’n schouders en heb zelden nog hoofdpijn.

De eerste paar keer voelde ik me “raar” na de release. Ik omschreef het als “dronken zonder alcohol”. Ik durfde ook niet zelf naar huis te rijden. Er gebeurde duidelijk iets in mijn lichaam. Ik had ook last van vliegende pijntjes. Dan hier, dan daar. Na een paar dagen was dat verdwenen. Naarmate ik meer releases had ondergaan werden de pijntjes minder en voel ik me nu vele malen beter dan ’n jaar geleden. Ik ga nu eens per maand naar Jochem en merk nog altijd verschil!

 

Nu 3 maanden na een voor mij zeer donkere kerst en 10 releases verder, voel ik me weer prima. Ik heb zo nu en dan nog wel last van mijn nek, maar de pijn trekt sneller weg en is bij lange na niet meer zo heftig als in het begin. Ik ben klaar om weer fulltime te gaan werken. Jochem, ontzettend bedankt!
Esther, 46 jaar
adminstratief medewerkster
BSR hielp mij door een ellendige periode

Halverwege 2015 kreeg ik tintelingen in mijn linkerarm. Eerst ’s nachts, later ook overdag. Een rotgevoel, maar geen pijn. Na allerlei testjes bij Neurologie, luidde de conclusie: geen hernia, mogelijk carpaal tunnelsyndroom in mijn pols. Ik heb nader onderzoek afgehouden, omdat ik daar niet in geloof(de): ik had pijn in mijn rug/nek en niet in mijn pols.

Mijn hoop was gevestigd op fysiotherapie, maar na enkele behandelingen bij de fysiotherapeut, werd de pijn alleen maar erger. Ook orthopedie, dry needling en chiropractie brachten geen verlichting. De pijn was inmiddels zo heftig dat ik medio december mezelf ziek moest melden op mijn werk. Ik kon geen beeldschermwerk meer doen en zitten in een stoel was niet uit te houden. Er volgde een vreselijke kerstperiode waarin ik grotendeels plat lag en 24/7 pijnstillers slikte (inclusief morfine). In die periode las ik op internet over Body Stress Release en de (succesvolle) ervaringsverhalen van mensen met hernia-achtige klachten. Ik kreeg weer een sprankje hoop en kon niet wachten om met de eerste behandeling te beginnen.

Ik had het geluk dat er een practitioner bij mij om de hoek is gevestigd (in Nijmegen). Als je nauwelijks kunt zitten vanwege de felle pijn in je schouder/nek, valt het erg zwaar om afstanden te gaan rijden met de auto. Maar ik kon er dus te voet heen! In die tijd zat ik er (ook) mentaal flink doorheen, dus de wandelingetjes naar mijn practitioner waren zowaar een lichtpuntje op de donkere dag.

De eerste 3 weken heb ik 2 releases per week gehad. Ik had zelf het idee dat ik dit nodig had en wilde de vaart erin houden. Na iedere release voelde ik op de dag zelf een soort opluchting, maar de dag erna werden mijn klachten eigenlijk altijd erger. Best moeilijk als je er juist vanaf wilt. Dus dan nam ik weer contact op met mijn practitioner (“hoort dit?”) en hij kon me dan weer geruststellen dat dit een spanningslaag was die werd ‘afgepeld’, dat mijn zenuwstelsel juist aan het herstellen was (“no feeling no healing”). Gelukkig trad er na de verergering ook steeds weer verlichting op, met momenten dat m’n pijn zelfs even weg was.

Na 6 releases werd de pijn in zijn algemeenheid minder en hoefde ik nauwelijks nog pijnstillers te slikken. De pijn was ook niet meer voortdurend aanwezig, maar kwam in golven voorbij. Ik was klaar om over te gaan naar 1 keer in de week. In die periode ging ik ook weer 2 uur per dag aan het werk na 2 maanden ziektewet. Vooral het beeldschermwerk baarde me zorgen. Maar gelukkig: samen met de releases en de ruimte die ik van mijn werkgever kreeg, heeft mijn lichaam het herstel toch voort kunnen zetten in de periode die volgde.

Nu 3 maanden na een voor mij zeer donkere kerst en 10 releases verder, voel ik me weer prima. Ik heb zo nu en dan nog wel last van mijn nek, maar de pijn trekt sneller weg en is bij lange na niet meer zo heftig als in het begin. Ik ben klaar om weer fulltime te gaan werken. Jochem, ontzettend bedankt!

De behandeling zelf ervaar ik als diep ontspannend en daardoor als ontzettend fijn. Precies de punten waar iets vastzit worden op een diepere laag geraakt en vrijgemaakt. Pijnklachten die ik net van tevoren had (in rug, nek, schouder) zijn na de behandeling weg en dat houdt dan een paar dagen tot meerdere weken aan. Ik voel me vaak blijer, ruimer en energieker na een behandeling. Meer gegrond en in contact met m’n lichaam. Ook is mijn zelfvertrouwen en acceptatievermogen groter geworden. Het doet me goed en het werkt helend door op meerdere niveaus.
Karin, 52 jaar
Organisatiedeskundige
Mijn ervaringen met BSR

Al meer dan 25 jaar heb ik last van lage rugpijnklachten. Soms erg, soms minder erg, soms bijna niet. Foto’s lieten zien dat er sprake is van artrose en discusdegeneratie. In al die jaren heb ik al veel vormen van therapie geprobeerd en de meesten hielpen tijdelijk best goed om de klachten te verminderen. Van Fysio therapie, Cesar therapie, Manuele therapie, tot Osteopathie en Chiropractie.

Op een feestje hoorde ik van iemand een zeer positief verhaal over Body Stress Release. Het had haar met terugkerende hernia-klachten behoedt voor een operatie en ook de pijn was zo goed als verdwenen. Zo kwam ik in 2015 bij de BSR-praktijk van Jochem terecht in de hoop dat mijn rugklachten na zo’n vijf behandelingen verdwenen zouden zijn. Dat bleek teveel gevraagd, maar desalniettemin laat ik me nog steeds regelmatig behandelen. Wat brengen de releases mij? Veel, kan ik zeggen.

Als ik tegen de behandeltafel ga staan, voel ik al direct ontspanning intreden. Een soort Pavlov-reactie op basis van de eerdere releases. Ik voel dan ook hoe het met me is, waar ik pijn heb, of ik moe ben, wat mijn gevoel is. Iets waar ik me daarvoor meestal niet zo bewust was.

De behandeling zelf ervaar ik als diep ontspannend en daardoor als ontzettend fijn. Precies de punten waar iets vastzit worden op een diepere laag geraakt en vrijgemaakt. Pijnklachten die ik net van tevoren had (in rug, nek, schouder) zijn na de behandeling weg en dat houdt dan een paar dagen tot meerdere weken aan. Ik voel me vaak blijer, ruimer en energieker na een behandeling. Meer gegrond en in contact met m’n lichaam. Ook is mijn zelfvertrouwen en acceptatievermogen groter geworden in de afgelopen tijd en heb ik beter in de gaten waar ik stress door krijg. Ik denk zeker dat de BSR-behandelingen hieraan hebben bijgedragen. Kortom, het doet me goed en het werkt helend door op meerdere niveaus.

Na 4 jaar pijn aan beide voeten was ik behoorlijk pessimistisch en wanhopig. Eerst alleen pijn in mijn linkervoet, bleek hielspoor te zijn. Na maanden rust en therapie eindelijk van de pijn af. Helaas na enkele maanden weer pijn en nu in beide voeten, volgens huisarts en orthopeed is het peesplaatontsteking. Zooltjes in mijn schoenen en diverse therapieën gevolgd.
Birgit, 50 jaar
huisvrouw
Mijn ervaring met Body Stress Release

Na 4 jaar pijn aan beide voeten was ik behoorlijk pessimistisch en wanhopig.
Eerst alleen pijn in mijn linkervoet, bleek hielspoor te zijn. Na maanden rust en therapie eindelijk van de pijn af. Helaas na enkele maanden weer pijn en nu in beide voeten, volgens huisarts en orthopeed is het peesplaatontsteking. Zooltjes in mijn schoenen en diverse therapieën gevolgd. Injecties, laser, shockwave, spalken. Uiteindelijk hielp het allemaal niet.

In december 2016 met BSR bij Jochem Alink begonnen. Al na 3 releases bijna pijnvrij!!
Ik had echt het gevoel dat er een wonder was gebeurt. Ik merkte dat mijn houding anders werd, ik liep anders en belastte daardoor mijn voeten anders. De zooltjes uit mijn schoenen gehaald en nooit meer gebruikt.

Omdat ik in mijn verleden nogal wat lichamelijke gebreken had gehad, ging ik op advies van Jochem door met BSR. Mijn rug had heel wat spanning opgebouwd. Dit was een tamelijk confronterend proces omdat er telkens weer klachten in lichte en ergere mate de revue passeerden. Na elke release was ik erg moe en nam ik dezelfde dag veel rust en ook de dagen daarna probeerde ik zoveel mogelijk inspanning te beperken. Ik luisterde goed naar mijn lijf, gaf me over aan de moeheid en sliep veel. Ook had ik vaak hoofdpijn en hele koude benen en voeten.
In totaal heb ik 13 releases gehad verdeelt over 8 maanden. Met veel periodes van terugval en pijn, maar dat hoorde bij het proces. Op advies van Jochem ga ik nog 3 a 4 keer in het jaar voor een release om er voor te zorgen dat mijn klachten ook weg blijven.

Nu ben ik klachtenvrij, ik sport en werk, geniet weer volop van het leven en ben superblij dat ik BSR ontdekt heb.

 

Als peuter heb ik een ingrijpende hartoperatie ondergaan en heb drie weken in het ziekenhuis gelegen, waarvan twee op de intensive care. Ik ben daar goed van hersteld, maar als kind was ik niet dol op bewegen, gym en sport en waren andere kinderen daar handiger in. Ik heb me altijd wat stijf en krom gevoeld.
Kim
Ontwerpster/kunstenares
De essentie van BSR - een prachtige ontdekkingstocht

De oorspronkelijke reden om naar bsr te gaan was mijn menstruatie waar ik altijd veel pijn bij had en misselijk was, daarom tijdelijk niet at en als ik net daarvoor toch nog gegeten had, van moest overgeven. Maar ik hoopte ook dat het mijn lichaam als geheel goed zou doen. Als peuter heb ik een ingrijpende hartoperatie ondergaan en heb drie weken in het ziekenhuis gelegen, waarvan twee op de intensive care. Ik ben daar goed van hersteld, maar als kind was ik niet dol op bewegen, gym en sport en waren andere kinderen daar handiger in. Ik heb me altijd wat stijf en krom gevoeld.

Na de eerste behandelingen had ik na een tijdje pijn in mijn nek, die ik jaren daarvoor wel eens had verdraaid. Diezelfde pijn voelde ik nu weer. Met de volgende behandeling was deze pijn meteen bijna weg. Daarna voelde ik mijn nek nog regelmatig, vooral als ik niet goed rechtop zat of stond. Niet super pijnlijk, maar wel een signaal waardoor ik niet om mijn nek heen kon. Ik ben toen vaak overdag op mijn rug gaan liggen op aanraden van Jochem, dan voelde ik het wegtrekken. Daarbij viel ik ook vaak in slaap en zo lang ik daar de tijd voor had, liet ik dat gebeuren en dat was heerlijk. Sowieso heb ik die eerste tijd veel meer geslapen. In die eerste periode verdween ook heel snel de spanning die ik vaak in mijn kuiten voelde in de ochtend en waar ik gewend aan was geraakt. Na een half jaar voelde ik me energieker dan ooit tevoren. Ik kreeg zin om meer te bewegen en te gaan rennen. Dat had ik nog nooit zo gehad. Ik ben gaan rennen en het was heerlijk. Dat is voor mij het punt geweest dat mijn lichaam sterk, maar vooral ook fijn begon te voelen. Dat gevoel heb ik als kind en volwassene niet zo gehad en dat is voor mij het grootste geschenk van bsr. Het duurde langer voordat mijn menstruatie echt verbeterde, maar ook dat is uiteindelijk gebeurd. Ik heb er nog wel pijn van, maar dat valt in het niet bij wat het was.

Naast de fysieke verbeteringen vond en vind ik bsr een prachtige ontdekkingstocht, waarbij ik mijn lichaam en de invloed van de omgeving veel beter heb leren kennen. Bovendien geeft het me ook rust, dat als ik om wat voor reden dan ook ergens last van krijg door stress of verkeerd bewegen er dan bsr is om je te helpen herstellen en ontspannen. Zo heb ik na acht maanden bsr een ingrijpende situatie meegemaakt waardoor ik weken achter elkaar een enorme emotionele spanning had. Ik kreeg daarvan weer verschrikkelijke pijn in mijn nek. Met bsr is dit weer verlicht en uiteindelijk verdwenen. Wat ik ook opmerkelijk vind, is dat als ik tegenwoordig mentaal van slag ben, dat niet zo lang duurt als vroeger. Vervelende dingen die voorbij zijn, lijken al heel snel heel lang geleden voor mij. Ze blijven minder hangen en achtervolgen me minder en dat geeft een heel fris gevoel.

Verder wil ik graag zeggen dat het meeste uiteindelijk gebeurt na elke behandeling, maar de behandelingen zelf zijn sowieso erg fijn en ontspannend, het is echt bijzonder wat het lichte aanraken doet. Meestal doe ik dan de rest van de dag ook rustig aan. Ik heb dat een keer niet gedaan en had daar later spijt van, want toen was het ontspannende effect duidelijk minder.

 

Al jaren had ik erg veel last van stress en spanning in mijn leven. Dit had me inmiddels helemaal uitgeput en ik kreeg last van allerlei kwaaltjes. Het is een zachte techniek en in eerste instantie dacht ik dat het niet zou werken, maar bij thuiskomst was ik zo enorm moe en de volgende dagen voelden mijn rug, nek en benen beurs aan. Mijn lichaam gaf toch een reactie!
Angela, 36 jaar
Lerares
Vermoeidheid, rug- en nekklachten

Al jaren had ik erg veel last van stress en spanning in mijn leven. Dit had me inmiddels helemaal uitgeput en ik kreeg last van allerlei kwaaltjes. Extreme vermoeidheid, last van rug en nek, pijnlijke en onrustige benen en erg emotioneel.
Al zoveel geprobeerd, maar niets leek te helpen. Ik las een artikel over Body Stress Release en dat sprak me erg aan.

Ik heb de informatie op de site van Jochem gelezen, contact met hem gezocht en een afspraak gemaakt. Jochem heeft duidelijk uitgelegd hoe het werkt en wat de releases kunnen doen. De eerste behandelingen waren wennen, heel apart en bijzonder. Het is een zachte techniek en in eerste instantie dacht ik dat het niet zou werken, maar bij thuiskomst was ik zo enorm moe en de volgende dagen voelden mijn rug, nek en benen beurs aan. Mijn lichaam gaf toch een reactie!

Mijn klachten werden niet direct minder, maar Jochem gaf aan dat dit ook niet zo gek was, omdat de spierspanning diep zat en dit niet direct losgelaten kan worden. Na meerdere releases begonnen mijn klachten af te nemen, en begon ik me steeds meer ontspannen te voelen. Ook leerde ik, dat ik meer en beter moet luisteren naar mijn lichaam.

Nu ben ik ruim een jaar in behandeling. Ik krijg nu nog om de 8 weken een release, dat voelt prettig en geeft veel ontspanning. Op dit moment zijn mijn klachten weg, heb ik veel meer energie en zit ik weer lekker in mijn vel.

Ik ben enorm blij dat ik in aanraking ben gekomen met Body Stress Release”

 

Wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb! Ik ben er tot op heden nog steeds verbaasd over dat dit mij dus wel helpt. Mijn vermoeidheid is niet weg maar de herstelperiodes zijn een stuk korter en ik heb beduidend meer energie. Ook andere klachten zoals pijn in de heup en rug zijn veel minder geworden. Ik voel me gewoon veel en veel beter dan ik me in jaren gevoeld heb. Ik kan BSR echt bij iedereen aanbevelen.
Hetty, 62 jaar
bibliothecaris
Body Stress Release bij vermoeidheid 

En ineens kwam Body Stress Release op mijn pad! Ik zag de folder en het eerste dat ik dacht na het lezen daarvan was: “deze folder is voor mij gemaakt!”

Ik heb meteen contact gezocht met Jochem Alink en een afspraak gemaakt. Dat heeft mij veel goeds gebracht. Waar ik vooral voor ging was mijn vermoeidheid (ME). Na haptonomie, voetreflex, paragnost, accupunctuur en een orthomoleculaire arts, wat me allemaal niet hielp, ben ik gestopt met welke therapie dan ook. Tja, totdat BSR voorbij kwam. Dat sprak me ondanks eerdere teleurstellingen toch enorm aan.

Wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb! Ik ben er tot op heden nog steeds verbaasd over dat dit mij dus wel helpt. Mijn vermoeidheid is niet weg maar de herstelperiodes zijn een stuk korter en ik heb beduidend meer energie. Ook andere klachten zoals pijn in de heup en rug zijn veel minder geworden. Ik voel me gewoon veel en veel beter dan ik me in jaren gevoeld heb. Ik kan BSR echt bij iedereen aanbevelen.

 

Het gaat weer super met ons zoontje. Een heel vrolijk mannetje!
Thomas, 6 maanden
Baby
Baby slaapt weer lekker

Het gaat weer super met ons zoontje. Hij slaapt sinds de laatste keer bsr door, nu ruim 4 weken geleden. ’s Avonds om 19.00u gaat hij lekker naar bed en de volgende morgen rond 8.00u halen we hem weer uit zijn bedje. Een heel vrolijk mannetje! Wat gaat het goed. Heel erg bedankt voor de keren bsr.

Scroll naar boven
×

Hallo, wat kan ik voor je doen? 

Ik help je graag.

×