fbpx

Op weg naar herstel met Body Stress Release

Door het loslaten van spierspanning:

  • ✅ heb je minder last van pijn en ongemak
  • ✅ raak je verlost van pijnlijke plekken of het zeurende gevoel in de rug
  • ✅ Sta je ’s ochtends makkelijker op uit bed
  • ✅ Kun je weer wandelen, fietsen, en sporten zonder lichamelijk ongemak
  • ✅ Herstel je sneller van gezondheidsklachten
  • ✅ Verdwijnen uitstralingsklachten uit de onderrug zoals hielspoor, kuitkrampen, tintelingen en verdoofd gevoel in de benen
  • Verdwijnen uitstralingsklachten uit de nek zoals hoofdpijn, pijnlijke schouders, RSI, carpaal tunnel syndroom
oudere man grijpt naar zijn onderrug
vrouw achter bureau heeft last van haar onderrug

Rugklachten zoals hernia, spit, ischias kunnen door vastgezette spierspanning worden veroorzaakt

Veel ‘vage’ klachten hebben een duidelijke oorzaak: een verhoogde spierspanning in de dieperliggende spierlagen oftewel ‘body stress’. Zie hieronder waar je zoal aan kunt denken.

• Hoofdpijn, migraine
• Pijnlijke en stijve nek of schouders
• Whiplashklachten
• Tintelingen, krampen, gevoelloosheid
• RSI, tennisarm
• Pijn in heupen, benen of billen
• Onrustige benen
• Pijn in knie of enkel
• Vermoeidheid, slaapproblemen
klachten-door-vastgezette-spierspanning

Body Stress Release helpt fantastisch bij spierspanningsklachten

 De behandeling zorgt ervoor dat:

✅ spierspanning in het lichaam loslaat

Langs de hele ruggengraat wordt getest waar spierspanning zit

✅ geblokkeerde zenuwbanen weer vrijkomen!

✅ Communicatie tussen hersenen en de rest van het lichaam verbetert

✅ pijnklachten op een subtiele wijze verminderen en verdwijnen

De techniek is zacht en effectief. Als gecertificeerde behandelaars zijn wij opgeleid en gespecialiseerd in het testen en releasen van vastgezette spierspanning langs de ruggengraat. 

SR-DE BILT-Jochem-Alink
Jochem Alink
Gecertificeerd BSR Practitioner

Wat zeggen onze klanten?

5/5
Voor de kinderen kwamen heb ik heel veel gesport, o.a. crossfit en mountainbiken. Vanaf de eerste, 7 jaar geleden, heb ik veel last van rugklachten. Soms gaat het een tijd wat beter, maar de laatste tijd kreeg ik weer hernia-achtige klachten. Ik heb eerder een hernia gehad. Pijn in de rug, uitstraling in de benen, restless legs. Na de eerste releases kreeg ik spierpijn alsof ik intensief gesport had en voelde ik tintelingen door mijn rug en benen gaan. Na 4 behandelingen voelde ik zo veel energie en de pijn was zo goed als weg. Ik besloot weer te gaan mountainbiken. Naderhand was ik supermoe, maar mijn rug hield zich goed! Wat een feestje! Nu hou ik het bij door af en toe een release in te plannen.
Marieke, 39 jaar
Psychologe
5/5
Ik heb een drukke baan en lag vaak nog gespannen in bed. Sinds ik een aantal keer ben geweest voor een body stress behandeling heb ik meer energie doordat ik niet meer lig te woelen 's nachts. Ik slaap beter door en voel me daardoor overdag uitgeruster. Mijn nek voelt soepeler aan. Maar het fijnste is dat de uitstraling die ik had naar mijn bilspieren is verdwenen. Daardoor heb ik het hardlopen weer kunnen oppakken. Heerlijk gevoel om weer lekker door het bos te kunnen draven.
Gerbrand, 48 jaar
Business coach

Hoe komt het dat je lichaam vastgezette spierspanning (bodystress) opbouwt?

De opbouw van body stress is in de meeste gevallen een proces dat zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Het is een combinatie zijn van  het aantal en de soorten ‘klappen’ die het lichaam te verwerken krijgt.

De oorzaken van body stress zijn:

Lichamelijke overbelasting

Dit kan acuut ontstaan door een verkeersongeluk, een valpartij of het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Maar je lichaam kan ook geleidelijk aan overbelast raken door te veel, te lang, te zwaar of repeterend werk, een belastende sport of door een verkeerde houding.

Mentale overbelasting 

De mentale druk die je in je leven ervaart. De druk van het dagelijkse bestaan, thuis of op het werk zorgen ervoor dat het steeds moeilijker voor je is om te ontspannen. Piekeren, slechter slapen, kort lontje zijn hier duidelijke signalen van.

Emotionele overbelasting

Heftige, onverwachte gebeurtenissen zoals een echtscheiding, ziekte of zorgen over je kinderen of partner hebben een grote impact op je emotionele leven. Bij een acute emotie als woede of verdriet ervaar je zelf vaak al dat je lichaam hierop reageert. Ook kan het zijn dat als je een tijd lang niet lekker in je vel zit, je lichaam onbewust spanning vast blijft houden.

Chemische overbelasting

Veroorzaakt door stoffen die je lichaam harder doen werken. Denk aan eten en drinken, inademen of het via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Bijvoorbeeld kunstmatige kleur- en geurstoffen, was- en schoonmaakmiddelen, cosmetica, insecticiden, sigaretten, medicijnen of narcose.

Het lichaam – als een neerwaartse spiraal – komt steeds verder van zijn gezonde situatie af te staan. Body Stress Release zorgt ervoor dat de spiraal weer wordt omgedraaid in de richting van de oorspronkelijke, gezonde toestand.

Gevolgen van body stress

Bij overbelasting reageert het lichaam door zich aan te spannen. De spanning kan zich opslaan in ieder weefsel: spieren, bindweefsel, pezen etc. Het weefsel wordt samengedrukt, waardoor de zenuwen in dat gebied geïrriteerd of onderdrukt worden. Dat geeft verstoring van de zenuwprikkel: de communicatie in het lichaam is verstoord, met als gevolg klachten en langzamer herstel.

Vaak zien we klachten als een tekortkoming van het lichaam. Wat doen we dan nog wel eens? We gaan er eens extra tegenaan! Het lichaam reageert met nog meer aanspannen, er ontstaat nog meer spierspanning, het zenuwstelsel wordt meer beïnvloed en zo ontstaat de neergaande spiraal. Zo gaat dat door.

Wat is Body Stress Release?

BSR (Body Stress Release) is gericht op het loslaten (release) van opgebouwde spierspanning (tension). De in Zuid Afrika ontwikkelde techniek wordt daar sinds 1981 toegepast en heeft inmiddels wereldwijd duizenden mensen van hun klachten afgeholpen.

Behandeling

Het opslaan van spierspanning is goed georganiseerd. Ons lichaam zorgt ervoor dat dit in bepaalde patronen gebeurt. Als Body Stress Release-practitioner ben ik opgeleid om deze patronen te herkennen en op te sporen waar en in welke richting deze zich bevinden.
Is er sprake van vastgezette spanning dan reageert je lichaam tijdens het testen  door middel van reflexen.

Door gebruik te maken van deze neuro-musculaire responses is er geen eigen interpretatie nodig, niet van de cliënt en niet van de practitioner. Jouw lichaam zelf geeft de aanwijzingen welke releases er nodig zijn. 

De release bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer ruimte en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam zal herstellen.
Dit is cruciaal voor het zelfgenezende vermogen, dat ervoor zorgt dat de natuurlijke veerkracht en gezondheid terugkeert.

 
De body stress release practitioner voert een release in het nekgebied uit

Het consult

Standaard wordt begonnen met 3 releases.  Op dag 1, dag 4 en dag 11.

Bij de eerste sessie is er een intakegesprek, meteen gevolgd door de eerste behandeling.

Wij stellen je een aantal vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de gezondheid op dat moment en wat je wenst te bereiken. De vragen hebben betrekking op de medische geschiedenis, zoals ongelukken, valpartijen, botbreuken en eventuele operaties die zijn ondergaan. Ook vraag ik indien nodig naar oorzaken van body stress met een mentale of emotionele aard.

Daarnaast geven we uitleg over de samenhang tussen de vastgezette spanning en de ontstane klachten, de mogelijke effecten van de release en de beste manier om het proces te ondersteunen. Tijdens de release blijf je geheel gekleed.

Tarieven Body Stress Release Behandeling

Volwassenen: 

Intake inclusief 1e sessie   €63,-  

Vervolgsessie €63,-

De opstart bestaat uit de intake en 2 vervolgsessies binnen twee weken. 

Met deze 3 sessies krijgt jouw zelfherstellend vermogen een flinke impuls.

Na de opstart kijken we samen wat er verder nog nodig is aan behandelingen. Dat is voor iedereen anders. De één laat makkelijker spanning los dan de ander.

Weet je nu al dat je meer dan 3 behandelingen nodig hebt om van je klachten af te komen, kies dan voor een traject waarin we alles uit de kast halen om je zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Ik hou van mensen die ervoor gaan en  ‘commitment’ tonen. Zeker als je al langere tijd klachten hebt, zijn de trajecten een aanrader. 

AANBIEDINGEN

OPSTART | INCLUSIEF DRIE SESSIES

Intake-sessie inclusief 1e behandeling + 2 vervolgsessies. Boek nu. 

OPTIMALE SPIERSPANNING

Traject. Intake met  wekelijkse sessie Body Stress Release. 10 sessies. Boek nu.

TOPPRESTATIES - FOCUS OP GEHEEL

Totaal traject. Uitgebreide intake met wekelijkse sessie. Afwisselend Body Stress Release, bindweefsel stretching, work-outs,  energetische healing. 10 sessies. Boek nu.

body stress release logo 3

Vergoedingen door zorgverzekeraar

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt Body Stress Release vanuit de aanvullende zorgverzekering, onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Op www.zorgwijzer.nl vind je een overzicht van de verzekeraars die Body Stress Release vergoeden. Wij adviseren om bij twijfel contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Afspraak maken

Meestal kun je al redelijk snel terecht. Wel zo prettig als je nu klachten ervaart. Ook voor een vrijblijvend advies of de behandeling geschikt is.

Bel mij op 06.12.48.14.18

Of vul hieronder het formulier in en ik neem z.s.m. contact op.

SR-DE BILT-Jochem-Alink
Jochem Alink
Gecertificeerd BSR Practitioner

 

[si-contact-form form=’1′]

Veelgestelde vragen BSR

In de praktijk blijkt dat in 75 procent van de gevallen succes wordt behaald. In 5 procent van de gevallen is de oorzaak niet body stress gerelateerd. Dan kunnen klachten door bijvoorbeeld een ziekte worden veroorzaakt. BSR zorgt in zo’n situatie wel voor een beter welbevinden. In 20 procent van de gevallen worden de behandelingen voortijdig gestopt door de cliënt. Dus daarvan weten we niet of het alsnog succesvol geweest zou zijn.

BSR werkt niet specifiek op klachten. Een bsr practitioner stelt geen diagnose. De techniek versterkt het natuurlijke vermogen van het lichaam tot zelfgenezing. Als dit vermogen verstoord is geraakt kunnen klachten ontstaan zoals genoemd bij gevolgen van body stress. Bij acute en hevige klachten raden wij aan eerst een arts te raadplegen.

Voor iedereen: jong en oud, ziek en gezond. BSR is niet gericht op het verhelpen van klachten of kwalen maar op het optimaliseren van het functioneren van het gehele lichaam. De BSR techniek kan daarom bij iedereen worden toegepast. Ik heb een artikel geschreven om een idee te krijgen waarbij BSR kan helpen: 21 REDENEN OM JE TE LATEN TESTEN OP VASTGEZETTE SPIERSPANNING

In tegenstelling tot de meeste andere behandelwijzen richt BSR zich niet op een ziekte, afwijking of ander lichamelijk probleem. De focus ligt op het lichaam in totaal en de onderlinge samenhang. Alles staat met elkaar in verbinding. De visie van BSR is dat spanning een functie heeft. Teveel spanning in het lichaam heeft een signaalfunctie en een beschermende functie. BSR is ontwikkeld om teveel opgebouwde en vastgezette spanning te verminderen. Daarmee verbetert de communicatie tussen de hersenen en de rest van je lichaam.

BSR gaat uit van het zelfherstellende vermogen van het lichaam en de heelheid van de mens. De practitioner doet de testen en het lichaam geeft zelf aan of, en waar er vastgezette spanning is. BSR zet het lichaam aan de geconstateerde spanning zelf los te laten. Als minder hard op de zenuwen wordt gedrukt, zullen de klachten afnemen en kan het lichaam haar natuurlijke veerkracht terugkrijgen. Een diagnose is dus niet noodzakelijk omdat iedere cliënt dezelfde basisbehandeling krijgt waarbij zal blijken waar de spanning zich bevindt. Bepaalde klachten vergen soms speciale aandacht.

Er zijn situaties waarbij klachten niet door body stress worden veroorzaakt. In dat geval zal aangeraden worden om een arts te raadplegen.

BSR is geen geneeswijze: het is het lichaam dat zichzelf geneest. BSR is een techniek die het fysieke lichaam als aangrijpingspunt heeft. Er wordt uitgegaan van de samenhang tussen de fysieke processen en de emoties en energieën die zich in het lichaam afspelen, maar de techniek richt zich puur op de fysieke aanwezigheid van spierspanning. Het proces dat in het lichaam op gang wordt gebracht is aantoonbaar, vertoont een logisch verloop en heeft invloed op het welbevinden van de persoon.

Elke cliënt doorloopt zijn eigen proces. Over het algemeen zal spanning die recent is ontstaan, sneller loslaten dan spanning die gedurende langere tijd is opgebouwd. De praktijk wijst uit dat veel cliënten na een paar releases positief effect bemerken, maar soms duurt dat iets langer. De releases zullen met steeds grotere tussenpozen gedaan worden, totdat de cliënt zijn gezondheid weer als goed of optimaal beschouwt. Daarna is het raadzaam om zo af en toe terug te komen voor ‘onderhoud’. Dit voorkomt dat nieuw opgedane spanning zich weer gaat vastzetten.

Wanneer de druk van een zenuwbaan wordt weggenomen en de energiestroom wordt hersteld, voelen sommige mensen in eerste instantie tintelingen of warmte. In sommige gevallen is er sprake van een tijdelijke toename van pijn omdat het gevoel terugkeert in het lichaam waar dat eerst gedeeltelijk was verdoofd.Het gebeurt ook wel dat een deel van het lichaam tijdelijk stijver wordt. De wijsheid van het lichaam vertelt de buitenste spierlagen om zich aan te spannen, teneinde de beweeglijkheid te beperken. Daardoor worden tijdens het genezingsproces de onderliggende weefsels het minst geïrriteerd.Vermoeidheid na een release wijst erop dat het lichaam bezig is zichzelf te genezen. Omdat hier veel energie voor nodig is, kan men meer behoefte aan slaap hebben. Soms komen de kenmerken van een oude blessure tijdelijk terug of komen er emoties los. Over het algemeen worden mensen zich, door het loslaten van body stress, meer bewust van hun lichaam en zijn beter in staat te herkennen wat het lichaam vertelt over de behoeften (houding, rust, beweging, eetbehoefte etc.).

Om optimaal herstel mogelijk te maken is het belangrijk te luisteren naar wat het lichaam aangeeft en daar ook naar te handelen. Daarnaast is het raadzaam de adviezen die je tijdens de consulten krijgt, op te volgen.

Body Stress Release is geen methode die ‘geneest’, maar een techniek die het lichaam de nodige impulsen geeft om zichzelf te kunnen genezen. Zelf verantwoordelijkheid nemen om voor de best mogelijke omstandigheden te zorgen is hierbij essentieel. Als het lichaam niet telkens opnieuw overbelast wordt, zal het sneller herstellen.

Body stress release is zeer geschikt voor 60 plussers. De behandeling is zacht en effectief. Daardoor kan de behandeling tot op hoge leeftijd uitgevoerd worden. Door gebruik te maken van een speciale behandeltafel hoef je zelf geen moeite te doen om erop te klimmen, je loopt er als het ware gewoon tegenaan. De behandeling werkt ontspannend op de diepere spierlagen. BSR helpt bij het verbeteren van de mobiliteit en een verbeterde lichaamshouding. Ook gaat de emotionele en mentale veerkracht dikwijls vooruit.

Lees meer over BSR VOOR 60 plussers

Er zijn diverse zorgverzekeraars die Body Stress Release vergoeden. Voorwaarde is dat je een aanvullende verzekering hebt. In dat geval kan (een gedeelte van) een consult vergoed worden. Om 100% zekerheid te krijgen over vergoeding neem je het liefst even contact op met de zorgverzekeraar.

Ervaringen van cliënten

Nu ben ik klachtenvrij, ik sport en werk, geniet weer volop van het leven en ben superblij dat ik BSR ontdekt heb.
Birgit, 50 jaar
Huisvrouw
Mijn ervaring met Body Stress Release

Na 4 jaar pijn aan beide voeten was ik behoorlijk pessimistisch en wanhopig.
Eerst alleen pijn in mijn linkervoet, bleek hielspoor te zijn. Na maanden rust en therapie eindelijk van de pijn af. Helaas na enkele maanden weer pijn en nu in beide voeten, volgens huisarts en orthopeed is het peesplaatontsteking. Zooltjes in mijn schoenen en diverse therapieën gevolgd. Injecties, laser, shockwave, spalken. Uiteindelijk hielp het allemaal niet.

In december 2016 met BSR bij Jochem Alink begonnen. Al na 3 releases bijna pijnvrij!!
Ik had echt het gevoel dat er een wonder was gebeurd. Ik merkte dat mijn houding anders werd, ik liep anders en belastte daardoor mijn voeten anders. De zooltjes uit mijn schoenen gehaald en nooit meer gebruikt.

Nu ben ik klachtenvrij, ik sport en werk, geniet weer volop van het leven en ben superblij dat ik BSR ontdekt heb.

Ik heb zo nu en dan nog wel last van mijn nek, maar de pijn trekt sneller weg en is bij lange na niet meer zo heftig als in het begin. Ik ben klaar om weer fulltime te gaan werken. Ontzettend bedankt!
Esther, 46 jaar
Administratief medewerkster
BSR hielp mij door
een ellendige periode

Halverwege 2015 kreeg ik tintelingen in mijn linkerarm. Eerst ’s nachts, later ook overdag. Een rotgevoel, maar geen pijn. Na allerlei testjes bij Neurologie, luidde de conclusie: geen hernia, mogelijk carpaal tunnelsyndroom in mijn pols. De pijn was inmiddels zo heftig dat ik medio december mezelf ziek moest melden op mijn werk. Ik kon geen beeldschermwerk meer doen en zitten in een stoel was niet uit te houden. Er volgde een vreselijke kerstperiode waarin ik grotendeels plat lag en 24/7 pijnstillers slikte (inclusief morfine).

Na 6 releases werd de pijn in zijn algemeenheid minder en hoefde ik nauwelijks nog pijnstillers te slikken. De pijn was ook niet meer voortdurend aanwezig, maar kwam in golven voorbij. Nu 3 maanden en 10 releases verder, voel ik me weer prima. Ik heb zo nu en dan nog wel last van mijn nek, maar de pijn trekt sneller weg en is bij lange na niet meer zo heftig als in het begin. Ik ben klaar om weer fulltime te gaan werken. Jochem, ontzettend bedankt!

Ik krijg nu nog om de 8 weken een release, dat voelt prettig en geeft veel ontspanning. Op dit moment zijn mijn klachten weg, heb ik veel meer energie en zit ik weer lekker in mijn vel. Ik ben enorm blij dat ik in aanraking ben gekomen met Body Stress Release"
Angela, 36 jaar
Lerares
Vermoeidheid, rug-
en nekklachten

Al jaren had ik erg veel last van stress en spanning in mijn leven. Dit had me inmiddels helemaal uitgeput en ik kreeg last van allerlei kwaaltjes. Extreme vermoeidheid, last van rug en nek, pijnlijke en onrustige benen en erg emotioneel.
Al zoveel geprobeerd, maar niets leek te helpen. Ik las een artikel over Body Stress Release en dat sprak me erg aan.

De eerste behandelingen waren wennen, heel apart en bijzonder. Het is een zachte techniek en in eerste instantie dacht ik dat het niet zou werken, maar bij thuiskomst was ik zo enorm moe en de volgende dagen voelden mijn rug, nek en benen beurs aan. Mijn lichaam gaf toch een reactie!

Ik krijg nu nog om de 8 weken een release, dat voelt prettig en geeft veel ontspanning. Op dit moment zijn mijn klachten weg, heb ik veel meer energie en zit ik weer lekker in mijn vel.

Ik ben enorm blij dat ik in aanraking ben gekomen met Body Stress Release”

Ook andere klachten zoals pijn in de heup en rug zijn veel minder geworden. Ik voel me gewoon veel en veel beter dan ik me in jaren gevoeld heb.
Hetty, 62 jaar
Bibliothecaris
Body Stress Release bij vermoeidheid en lage rugklachten 

En ineens kwam Body Stress Release op mijn pad! Ik zag de folder en het eerste dat ik dacht na het lezen daarvan was: “deze folder is voor mij gemaakt!”

Wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb! Ik ben er tot op heden nog steeds verbaasd over dat dit mij dus wel helpt. Mijn vermoeidheid is niet weg maar de herstelperiodes zijn een stuk korter en ik heb beduidend meer energie. Ook andere klachten zoals pijn in de heup en rug zijn veel minder geworden. Ik voel me gewoon veel en veel beter dan ik me in jaren gevoeld heb. Ik kan BSR echt bij iedereen aanbevelen.

Praktijkinformatie Body Stress Release DE BILT

De praktijk is gevestigd op het volgende adres: 

Dorpsstraat vo Steenstraat 128 |  3732HL |  DE BILT

MOBIEL: 06.12.48.14.18 | EMAIL: INFO@JOCHEMALINK.COM

Gecertificeerd BSR Practitioner: Jochem Alink

Lid van de Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN)

Tevens in het bezit van MBK-diploma en PSBK-diploma volgens de Plato eindtermen

AANBIEDINGEN

OPSTART | INCLUSIEF DRIE SESSIES

Intake-sessie (60 minuten) inclusief 1e behandeling + 2 vervolgsessies. Boek nu.

OPTIMALE SPIERSPANNING

Traject. Intake met  wekelijkse sessie Body Stress Release. 10 sessies. Boek nu.

TOPPRESTATIES - FOCUS OP GEHEEL

Totaal traject. Uitgebreide intake met wekelijkse sessie. Afwisselend Body Stress Release, bindweefsel stretching, work-outs,  energetische healing. 10 sessies. Boek nu.

Scroll naar boven
×

Hallo, wat kan ik voor je doen? 

Ik help je graag.

×