fbpx

Mijn weg naar body stress release…

 In 2013 las ik het verhaal van een man die volledig van zijn rugpijn afkwam door Body Stress Release. Zelf had ik al jaren last van mijn rug en voelde mij bovendien vaak erg moe en lusteloos. De verklaring hiervoor zocht ik in mijn werk. Jarenlang heb ik met veel plezier in de biologische landbouw gewerkt op gemengde bedrijven en als tuinder. Mijn liefde voor het vak, de frisse buitenlucht en altijd werk in overvloed zorgde ervoor dat ik weinig aandacht schonk aan lichamelijk ongemak. Sterker nog, mijn reactie was: ‘ als ik er nog eens flink tegen aan ga, werk ik die spierpijn er wel uit.’ Deze strategie werkte geruime tijd goed.

Maar een aantal jaar terug veranderde er iets. Ik werkte op dat moment op een zorgboerderij en merkte hoe leuk ik het vond om met mensen te werken, hen te helpen, te begeleiden in hun ontwikkeling. Daar wilde ik verder mee; al wist ik op dat moment niet precies hoe. Tegelijkertijd ging ik lichamelijk achteruit. De pijn in mijn rug begon uit te stralen naar mijn heup en rechterbeen. Lopen werd steeds moeilijker. Ik had een lichte hernia opgelopen. Ik zocht hulp met oefeningen en diverse vormen van therapie. Het hielp allemaal een beetje, maar niet structureel.

Naar aanleiding van het lezen van het artikel over Body Stress Release begon ik mij in deze techniek te verdiepen. Het was zo begrijpelijk en praktisch. Wat mij overtuigde was de achterliggende filosofie. Uitgaan van het positieve, uitgaan van het geheel en de wijsheid van het lichaam. Ik zag meteen overeenkomsten met mijn visie op landbouw en het omgaan met mensen. Niet bestrijden, maar het stimuleren van de kracht van elk organisme. In het geval van BSR het verbeteren van het zelf- genezend vermogen van het lichaam door spanning los te maken. Dat wilde ik wel eens proberen hoe dat voor mij zou uitpakken!

Ik besloot een aantal behandelingen te doen. De eerste paar keer volgden er na de behandeling hevige reacties; ik voelde hoe de  spanning los kwam. Het gaf in eerste instantie meer pijn, maar het was een pijn waarvan ik wist dat het goed was, een pijn van genezing. Voordat ik me weer echt lekker voelde heeft een tijd geduurd, maar ik voelde mij al snel lichter, vrolijker en minder gespannen. Ook opvallend was dat het prikkelbare darm syndroom waar ik enige maanden last van had, na de opstart-sessies verdwenen was. Dit is nooit meer terug gekomen. Later kwam er verbetering in mijn rug, heup en been. Het gaat nu uitstekend. Ook omdat ik geleerd heb beter naar mijn lichaam te luisteren, en positiever en veerkrachtiger in het leven te staan.

Vanaf het begin had ik een sterk vertrouwen dat BSR mij zou helpen en het gevoel om dit te moeten delen. Het liet me niet meer los. Waarom zouden mensen onnodig met pijn en ongemak moeten doorlopen? Ik las de boeken over BSR en gaf me op voor de opleiding. Toen ging het heel snel. Ik werd aangenomen voor de opleiding in Zuid Afrika . Sinds september 2014 ben ik officieel BSR practitioner en toen ook meteen begonnen in de BSR praktijk Regio Doetinchem. Het is zo bijzonder en mooi om mensen te mogen helpen op hun persoonlijke weg naar genezing met deze prachtige en effectieve techniek. Daarom besloot ik begin 2015 een eigen praktijk te beginnen in Nijmegen. Daar heb ik 3 jaar lang met veel plezier mensen kunnen helpen.

In 2018 ben ik verhuisd naar de provincie Utrecht. De praktijk is gevestigd in de Bilt. Ik zie er naar uit om kennis te maken en samen te werken om jouw klachten te verminderen en het liefst helemaal te laten verdwijnen.

Ook na de start van mijn praktijk ben ik mij blijven ontwikkelen om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen. De techniek waar ik het meest mee werk is nog steeds ‘body stress release’.

Ook kun je bij mij terecht om samen te werken aan het stretchen van het bindweefsel, waardoor je nog soepeler wordt. Daarnaast werk ik met energetische healing. Ook daar maak ik steeds meer tijd voor vrij, omdat ik bij mijzelf en anderen zie dat het eveneens een zeer effectieve manier is om klachten te verhelpen.  En vergaande gevolgen kan hebben om je gelukkiger te voelen en beslissingen te maken die beter bij jouw weg passen.  

 Met hartelijke groet,

Jochem Alink

SR-Bilthoven-Jochem-Alink
Scroll naar boven