fbpx

Body Stress Release voor 60 plussers

| loslaten voor gevorderden |

U kent de opmerkingen van mensen die ouder worden vast of u verzucht zelf wel eens: ‘Ik word ook een jaartje ouder’, ‘Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken’ of ‘Oud worden is een wonder, ouder zijn gedonder’. Veel mensen laten het feit dat ze zich wat minder makkelijk kunnen voortbewegen of dat ze door het leven gaan met klachten, gelaten over zich heen komen. Toch hoeft dat niet! Veel lichamelijk ongemak ontstaat namelijk omdat het lijf in de loop der jaren regelmatig is overbelast. Spieren verkrampen dan, waardoor stijfheid en pijn ontstaan.

Body stress release (BSR) maakt het lichaam vrij van deze spierspanning. Zo kan de behandeling ervoor zorgen dat het lichaam weer soepel wordt en dat ongemakken verminderen of zelfs verdwijnen. Want het lichaam is met behulp van BSR in staat om spierspanning die tijdens uw leven is opgebouwd los te laten. Het mooie van de techniek is dat het een milde methode is met een groot effect. Er wordt geen kracht gebruikt om dingen in het lichaam recht te zetten en er vindt geen manipulatie van gewrichten plaats. Bovendien is de behandelbank zo gemaakt dat u er zonder moeite kunt op- en afstappen.

Body Stress Release voor 60 plussers - waar kan body stress release aan bijdragen?

Verbetering motorisch stelsel

De behandelingen leiden tot een algemene verbetering van het motorisch stelsel. Voor iedereen, maar zeker voor mensen met al wat jaartjes op de teller is het belangrijk om in beweging te blijven. Spieren die te strak staan, geven voortdurend meer druk op gewrichten en aanhechtingen. Dit veroorzaakt dikwijls chronische pijnklachten en ontstekingen, waardoor het minder aangenaam wordt om in beweging te komen. Ook kost het extra energie. De releases zorgen ervoor dat vastgezette spierspanning die niet meer nodig is, los kan laten.
 

Minder druk op gewrichten en aanhechtingen | Minder pijn, meer energie

Druk op de gewrichten en aanhechtingen verminderd, zenuwen krijgen de ruimte en komen tot rust. En de pijn verminderd of is zelfs helemaal verleden tijd. Energieniveau neemt toe en u krijgt weer meer zin om er op uit te gaan voor een wandeling of een fietstocht. De negatieve spiraal is doorbroken! Door de beweging kan het lichaam weer winnen aan veerkracht en conditie.
 

Verbeterde lichaamshouding

Body stress release zorgt ervoor dat de spieren langs de ruggengraat voor zover mogelijk de optimale conditie terugkrijgen. Hierdoor komt er minder druk te staan op de tussenwervelschijven, wat een positief effect heeft op de lichaamshouding. Ook krijgen de zenuwbanen meer ruimte. Alle lichaamsfuncties worden in meer of mindere mate beïnvloedt door het zenuwstelsel. Dit gegeven maakt dat door het loslaten van vastgezette spierspanning in de rug en de nek, de communicatie van het lichaam verbeterd.
 

 Emotionele en mentale veerkracht!

Naast fysieke verbeteringen, ervaren de meeste mensen dat de behandeling ruimte geeft om emotionele gebeurtenissen makkelijker te verwerken en mentaal krachtiger in het leven te staan. Bij het ouder worden blijkt de wereld vaak kleiner te worden en bent u meer aangewezen op uw eigen innerlijke kracht. Ook bij deze processen kan body stress release ondersteunend werken.

Een kleine investering in uw gezondheid kan grote gevolgen hebben

Uitproberen? Voor een klein bedrag boek je al 3 sessies waarin altijd iets gebeurt. Met de potentie dat het je leven drastisch verandert. We zijn als behandelaars bijna gewend geraakt aan de bijzondere resultaten die met deze methode behaald worden. Wel blijft het altijd een feest om mee te maken.   Veel mensen verbazen zich over de kracht van het zelf-herstellende vermogen van hun lichaam.

Tarieven bsr behandeling

Volwassenen:  

€63,- Intake (60 min)      

€63,- Vervolgsessies (30 tot 45 min) 

AANBIEDINGEN

Body Stress Release OPSTART | INCLUSIEF DRIE SESSIES

Intake-sessie (60 minuten) inclusief 1e behandeling + 2 vervolgsessies. Boek nu.

OPTIMALE SPIERSPANNING

Traject. Intake met  wekelijkse sessie Body Stress Release. 10 sessies. Boek nu.

TOPPRESTATIES - FOCUS OP GEHEEL

Totaal traject. Uitgebreide intake met wekelijkse sessie. Afwisselend Body Stress Release, bindweefsel stretching, work-outs,  energetische healing. 10 sessies. Boek nu.

Afspraken

Een behandeling is altijd op afspraak.

U kunt mij bellen, mailen of het contactformulier invullen. Dan neem ik z.s.m. contact met u op.

Vergoedingen door zorgverzekeraar

De volgende zorgverzekeraars erkennen de BSRAN en hebben één of meer aanvullende pakketten met vergoeding voor Body Stress Release:

 • Aevitae
 • Avero Achmea
 • FBTO
 • ONVZ
 • OZF
 • PNOzorg
 • ProLife
 • VvAA
 • Zilveren Kruis

Let op:

De vergoeding van BSR valt onder het kopje alternatieve/complementaire geneeswijzen en kan daarmee samenvallen met andere vergoedingen.

Tevens zijn wij aangesloten bij CAT-complementair en worden daarom ook vergoedt uit het aanvullende pakket; alternatieve geneeswijze door:

 • Menzis
 • PMA
 • Anderzorg
 • Azivo
 • De drie Zorgkantoren Groningen, Twente en Arnhem
 • Menzis Zorgaanbod (MEZ))

 

logo-complementair-aanvullende-therapeuten

body stress release logo 3

Het bovenstaande overzicht van vergoedingen komt van www.zorgwijzer.nl

Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u om bij twijfel contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Heeft u geen last van bovenstaande klachten, maar een andere specifieke klacht en wilt u graag van te voren weten of wij ervaring hebben met de behandeling hiervan? Vul dan toch het contactformulier in. Dan neem ik contact met u op om het te bespreken.

Het is dankbaar om met de iets oudere medemens te werken. Doordat de bescherming van de spieren wordt opgeheven kun je zowel fysiek als mentaal veel meer aan. Het gaat niet alleen om het wegnemen van fysieke klachten, maar ook om het verbeteren van de levenskwaliteit. Als je minder gespannen in je vel zit krijg je weer zin om dingen te ondernemen, ben je optimistischer en minder angstig.
SR-DE BILT-Jochem-Alink
Jochem Alink
Gecertificeerd BSR Practioner
Scroll naar boven
×

Hallo, wat kan ik voor je doen? 

Ik help je graag.

×