fbpx

Wat is body stress release?

Wat is body stress?

Body stress = lichaamsspanning, release = vrijmaken/loslaten

Stress heeft vaak een vervelende associatie: te druk, te haastig, te veel zorgen. Maar stress is een natuurlijke kracht, noodzakelijk om te overleven. Stress houdt ons actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.

Stress is dus positief, zolang het ons vooruit helpt. Stress wordt een negatieve factor zodra het tegen ons gaat werken, als er sprake is van teveel stress. Dat is het geval bij overbelasting: dan wordt onze persoonlijke grens van noodzakelijke stress te vaak overschreden.

Bij (regelmatige) overbelasting is het lichaam niet meer in staat zich aan te passen. Het lichaam gaat zich verzetten, gaat zich als het ware ‘schrap zetten’. De stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet.
Het is belangrijk om te weten dat dit gebeurt door het autonome zenuwstelsel. Met andere woorden: we hebben daar zelf geen enkele invloed op; het lichaam doet dat automatisch. Waarom? Om ons te beschermen, om ons af te remmen.
Door het afgeven van verschillende signalen, bijvoorbeeld pijnprikkels of vermoeidheid, probeert het lichaam ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen. Er is rust nodig om die overmatige stress te verwerken, om ervoor te zorgen dat het lichaam zelf weer kan herstellen.

Body stress is dus een term die verwijst naar iedere spierspanning die zich in een fysiek systeem heeft vastgezet en die het lichaam niet heeft kunnen loslaten.

 

 

Wat is body stress release?

Body stress release is een unieke aanvullende gezondheidstechniek. De methode is onderzocht en ontwikkeld in Zuid-Afrika in de jaren ’80 door Gail en Ewald Meggersee. Inmiddels wordt de techniek wereldwijd toegepast.

Body stress release biedt een zachte en effectieve manier om vastgezette spierspanning los te laten. Het lichaam wil van nature naar een stress-vrije staat. De techniek helpt hierbij door het zelfherstellende vermogen te verbeteren.

De ‘body stress’ kan de oorzaak zijn van pijn, ongemak en andere symptomen waaronder: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, ischias, kramp, constipatie, angstklachten, om er een aantal te noemen.

Body stress release gebruikt de informatie van het lichaam om erachter te komen waar de vastgezette spierspanning zich bevindt. Door gebruik te maken van het zogenaamde bio-feedback mechanisme zorgen de releases ervoor dat de druk op de zenuwbanen afneemt.

Een lichaam vrij van spierspanning functioneert optimaal.

bsr practitioner Jochem Alink voert een release uit
Body stress release behandeling. Ook het gezicht kan vastgezette spierspanning hebben.
Scroll naar boven